среда, 26. фебруар 2020.

Десет година блога "Вероучитељ"


10 година блога (фото: pinterest)
Пре тачно десет година покренут је блог "Вероучитељ", са намером да постане место на којом ће ученици школе у којој предајем моћи да се информишу о важним вестима и догађајима у вези са верском наставом. Иако је током претходног периода било постова који се нису увек непосредно тицали часова веронауке у ОШ "ХРШ", а кратко време и у ОШ "Вук Караџић" (школска 2009/2010, када је блог и почео са радом), блог се ипак испрофилисао као место на којем у највећој мери објављујем извештаје о одржаним наставним и ваннаставним активностима. Захвалан сам Богу што сам успео да блог одржим живим читаву деценију, што је јубилеј којим не би могли да се похвале ни много познатији сајтови на Вебу. ;-) 


Статистика блога (фото: printscreen)

Симболично, најпосећенији пост "свих времена" посвећен је Светом Сави, првом српском архиепископу, објављен у јануару 2011. године. Одмах иза њега по посећености био је пост о поплавама из 2014. године, којим сам желео да се укључим у прикупљање помоћи за Смедеревску Паланку и њене житеље угрожене воденом стихијом. Трећи по рангу прегледа стоји извештај о Архијерејској литургији из 2011. године, служеној у храму Свете Петке у Смедеревској Паланци, којем припада и школа у којој радим. Свеукупно, од 85.578 прегледа страница, најпосећенији месец био је јануар 2017. године са чак 3803 посета!


На крају, могу себи да пожелим да ових јубилеја буде још, молитвама Пресвете Владичице наше Богородице, Преподобне мати Параскеве и Светог Саве, првог српског учитеља и просветитеља. Амин, Боже дај!

П.С. Премијерни пост објављен на блогу 26.02.2010. године погледајте на овој вези: https://blog.veronauka.net/2010/02/blog-post.html 

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови

Претрага православних презентација

Пунотекстуална претрага по православном интернету: